A Biblia a házasságról

  <<< Tartalom >>> Beköszöntő

Előszó


Forrás:   Dr. Pálhegyi Ferenc "Keresztyén Házasság" c. könyve (Bp., 1999.)

Ez úton is köszönetünket fejezzük ki a szerzői jogok tulajdonosainak,
hogy hozzájárultak a biblia.hu oldalain történő közzétételhez.


Dr. Pálhegyi Ferenc: "Keresztyén Házasság"

Furcsa, hogy házasságkötés előtt szinte mindannyian azt gondoljuk, hogy boldoggá elsősorban a jó házasság teheti az embert, pedig az idősebbeket figyelve aligha szerezhettünk sok olyan tapasztalatot, amely ezt a vélekedést megerősíthette volna. Legfeljebb a romantikus regények és a mesék sugalmazzák ezt. Végigizguljuk a főhős küzdelmeit, míg végül, az utolsó lapokon, elnyeri szíve hölgyét: „...és boldogan éltek, míg meg nem haltak.”

Egy tréfás kedvű buszvezető vaknak álcázta magát: sötét szemüveget tett föl, fehér botot vett a kezébe, így ült le a végállomáson az egyik utas helyére. Amikor már majdnem megtelt a kocsi, elkiáltotta magát: „Hát senki sem indítja el ezt a buszt?” A vezetőüléshez tapogatózott, leült és begyújtotta a motort. Az emberek menekültek.

Fontos döntés: Ki legyen a párom (az „útitársam”)? De a legfontosabb kérdés ez: Ki vezeti az életemet?

A házasság is hosszú utazás, nem mindegy, hogy ki ül mellettem. De azért ennél is fontosabb, hogy ki ül a volánnál. Előzze meg a párválasztási döntést az élet legfontosabb döntése: Jézus Krisztus élet-„vezetővé” választása.

Hívő emberek házasságában az a nagyszerű, hogy együtt gyalogolhatunk az Ígéret Földje felé. Két boldog embernek természetesen boldog a házassága is.

A házasság hasonlít a cipzárhoz: az egyik félnek csak a másikkal együtt van értelme. Ez a „cipzár” idővel könnyet szétnyílik. Szeretnél tartós, mindig „jól záró” kapcsolatot?


  <<< Fel >>> Beköszöntő